Om FYR

FYENS RIDEKLUB


HISTORIE


Omkring forrige århundredskifte dannedes de første egentlige rideklubber i Danmark. De fem første rideklubber herhjemme var således Kolding Rideklub der blev stiftet i 1890, Sportsrideklubben i 1900, Fyens Rideklub i 1901, Horsens Rideklub i 1902 og Aarhus Rideklub i 1904.


Fyens Rideklub er således stiftet som en af de første rideklubber i Danmark og har i over 100 år været blandt de store rideklubber på Fyn. Lige så længe har klubben været vært for store stævner. I øjeblikket er det distrikts- og landsstævner i dressur og springning.


Tarupgård, som er rideklubbens etablissement, ligger 3 km fra centrum i et naturskønt område. Fra Tarupgård udgår et vidtstrakt net af ridestier gennem skovene i ådalene ved Stavids å og Ryds å. Stierne giver mulighed for turridning over Villestofte til Paarup og via Langesøstien helt til Langesøskovene. Der er også mulighed for at ride gennem Næsby Mose til Kirkendrup og videre til den nye skov ved Næsbyhoved-Broby.


Klubben har både mange voksne ryttere ponyryttere med egne ponyer. Klubben har i mange år haft et kvadrilleteam, der består af voksne dressurryttere, der efter at have redet kvalifikationer rider Dansk Mesterskab på Vilhelmsborg.


Vi kan i år glæde os over flotte placeringer ved Fyensmesterskab i spring for ponyhold, for seniorer individuel og for seniorer/hold.


I paradressur sørger Camilla Dyrup Frydenlund Christensen for medaljehøst både nationalt og internationalt.Fyens Rideklub  | Tarupgårdsvej 3 | 5210 Odense NV | Tlf. 6617 8850 | e-mail: kontor@fyensrideklub.dk